Online monopolie

Een nieuwe introductie bij de online casino’s is natuurlijk de “Online Monopoly” en wat het allemaal nog mooier maakt, is dat de spelregels niet al zodanig verschillen van gewone Monopoly. Voor de spelers die van een uitdaging en makelaardij houden is dit een heel leuk spel.

Ten eerste kiest elke speler een “Element” (klein object dat bij het spel hoort om mee te spelen). Het object kan zijn: een schoentje, vliegtuigje, autootje, etc. Zoals bij de gewone Monopoly is er hier ook een “Bankier”. Daarnaast kunnen er nog maximaal (4) vier spelers deelnemen aan het spel, waarvan tenminste een de computer zelf is. Elk speler begint met hetzelfde geldbedrag in het spel bijvoorbeeld 20 miljoen dollars. Als jouw beurt aanbreekt in Online Monopoly geeft het scherm je dat aan, waarna je vervolgens op het “Role” knopje moet klikken om de dubbelstenen te laten rollen. De computer zorgt ervoor dat je element precies het aantal stappen vooruit gaat zoals dat is aangegeven op je dubbelstenen.

Wat er vervolgens gebeurt, hangt geheel af van waar je terecht komt op het speelbord met je element. Als je element op een “Eigendom” terecht komt dat nog niemand toebehoort, kan je die kopen. Als je dat niet wenst te kopen of niet genoeg geld hebt om het te kopen, wordt dat object op de veiling geplaatst. De overige drie spelers kunnen hun aanbod plaatsen voor dat object en de hoogste bieder wordt dan eigenaar van zo een eigendom. Het eigendom kan zijn een vliegveld, een treinstation, een landschap, een scheepsvaartmaatschappij, etc. Als je op het eigendom van een andere speler beland, ben je die speler rente verschuldigd. Hoeveel je aan rente verschuldigd bent aan die speler, kan van een aantal zaken afhangen zoals:

  • Behoort het eigendom tot een complete kleurgroep.
  • Zijn er huizen of hotels op gebouwd.
  • Is er een hypotheek op het eigendom.

Mocht er een hypotheek zijn op een eigendom van een andere speler dan ben jij hem of haar geen rente schuldig als je in dat vakje terecht komt.

Er kan ook sprake zijn van inkomsten belasting en luxe belasting. De bedragen zijn steeds weer hetzelfde en moeten verplicht betaald worden als de speler in dat vakje terecht komt. Zo kan de inkomsten belasting bijvoorbeeld 2 miljoen bedragen en de luxe belasting 1 miljoen. Kom je terecht op een ”gemeenschap-kist” (gesymboliseerd als een kist) of een “kans vak” (gesymboliseerd als een vraagteken) dan wordt de eerst volgende kaart geselecteerd en moet worden uitgevoerd wat erop staat. Als je op het vakje “Go” belandt of die voorbij gaat, ontvang je iedere keer dat dat gebeurd weer 2 miljoen. Als je op “Ga naar de gevangenis” belandt ga je meteen naar de gevangenis, ook al ga je voorbij het “Go” vakje. In dit geval kom je niet in aanmerking voor die 2 miljoen en word je beurt overgeslagen. Je komt pas vrij uit de gevangenis als je bij je volgende beurt dubbel rolt. Dat wil zeggen dat beide dubbelstenen elk op het getal 1 of 2 komen. Een ander manier is als je een “vrij kaart” hebt of boete betaalt. Als je in het vak “vrij parkeren” belandt, dan krijg je geld van de bankier. De hoeveelheid kan ieder keer verschillen.